Prajitura Alba ca zapada

de -Licurici- in Prajituri, 22 Noi 2015 | 7674 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua, un plic amoniu pentru prajituri,
  • 7 linguri zahar,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie,
  • esenta de lamaie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 500 g faina
  • Crema:
  • 1 litru lapte,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • o cana de zahar,
  • o cana faina,
  • un pachet de margarina Rama Maestro 250g,
  • zeama de la doua lamai
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

  • Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am framantat  aluatul cu mainile, apoi l-am impartit in 4 bucati.
  • Am intins aluatul pe dosul tavii foarte subtire, am intepat cu furculita aluatul si l-am dat la cuptor pentru 10 min. 
  • Foile le-am lasat la racit si, intre timp, am pregatit crema.
  • Am pus in lapte zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat margarina taiata in cubulete, incorporand-o bine in crema, apoi am adaugat zeama de lamaie, putin cate putin, sa nu se taie.
  •  Am lasat crema sa se raceasca putin, apoi am asamblat prajitura si am presarat zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:44

nu am papt praji asta dar vad ca e se poarta , o sa fac si eu

mirela0911 1

23.11.2015, 22:21

E minunată! : x

-Licurici- 1

24.11.2015, 09:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"