Prajitura Alba ca Zapada

de miremirc in Prajituri, 6 Mar 2011 | 11231 vizualizari

 

INGREDIENTE

3 Foi :

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 6 lg ulei
  • 3 lg lapte
  • 1 lgt praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 2 lg faina
  • 275 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 250 g margarina

Glazura :

  • 3 lg zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Ptr. foi :
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam uleiul si laptele; in aceasta compozitie turnam pe rand si mixam cam 400 g faina amestecata cu praful de copt si sarea; framantam cu mana si mai adaugam faina pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini .
Din acest aluat formam 3 bulgarasi, pe care ii intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Coacem cele 3 foi pe rand pe fundul unei tavi, unse cu ulei si tapetata cu hartie de copt, de dimensiunea tavii de la aragaz.(33*50 cm) sau daca aveti tava mai mica se pot coace 4 foi (27*34).Fiecare foaie se coace cam 7 minute, dar trebuie verificat pentru ca se ard foarte usor; foile sunt coapte cand devin aurii.

Ptr.crema :
 Intr-o cratita punem pe foc laptele cu faina si amestecam pana se ingroasa ca sa nu se prinda de cratita; dupa ce s-a ingrosat ( are consistenta laptelui batut )mai lasam inca 5 minute pe foc si dam deoparte sa se raceasca .
(ca sa nu se formeze cocoloase, in faina turnam pe rand putin cate putin din lapte si amestecam bine ).
Margarina la temperatura camerei o mixam spuma cu zaharul pudra si o amestecam cu compoztita racita de mai sus; dam pe razatoarea mica jumate din coaja de la lamaie si o adaugam la crema obtinuta; stoarcem lamaia si sucul il adaugam la crema, amestecand sa se omogenizeze.


Ptr.asamblare :
Foaie-crema-foaie-crema-zahar pudra amestecat cu zahar vanilat ( presarat cu strecuratoarea de inox ).

Foile la inceput sunt tari, dar a doua zi se inmoaie si sunt perfecte de taiat si de servit :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie