Porumb de lapte conservat

de Panacris in Conserve, 25 Aug 2020 | 3576 vizualizari

 

O idee minunată de a păstra și savura gustul dulce al porumbului de lapte și în anotimpul rece.
O rețetă chiar ușoară, utilă mai ales celor care le place porumbul în orice mâncare!
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Porumb de lapte 5-6 știuleți
  • Sare neiodată
  • Zahăr tos
  • Apă rece
  • Borcane sterilizate.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb de lapte conservat:

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot.

După ce porumbul s-a fiert se scoate din lichidul obținut, atenție acesta nu se aruncă, îl folosim pentru conservare.

Se curăță știuleții de porumb, de boabe, cel mai ușor se taie cu cuțitul, de-a lungul lor, apoi se separă boabele.

În borcane sterlizate se adaugă boabele, apoi se adaugă lichidul obținut prin fierberea porumbului. Se adaugă câte ½ linguriță de sare și ½ linguriță de zahăr, se sigilează și se pun la sterilizat la cald, cca. 60 minute la foc mic după primul clocot.

Ce înseamnă sterilizat la cald, pe fundul unei semicratițe, se pun bucati de ziar sau pur și simplu prosoape de bucătărie, apoi se pun borcanele, umplute cu bunătăți și sigilate, se adaugă apă călduță, până sub nivelul capacului borcanului cel mai mic din cratiță, asta dacă sunt borcane diferite ca înălțime, apoi se acoperă cu prosoapele sau ziarele, se pune eventual un capac și se lasă la fiert la foc mic, iar după primul clocot se lasă după caz, 30 sau 60 minute la fiert. atenție la foc mic, ca să nu se spargă borcanele, ce se află sub presiune.

Se lasă până la a doua zi la răcit în apă, apoi se etichetează și depozitează în cămară la răcoare.

Mult spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb de lapte conservat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:29

Ce faina este metoda asta de conservare a porumbului! Chiar imi place! Bravo, Cristina!

Panacris 1

04.09.2020, 10:03

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Anett 1

28.12.2021, 22:30

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval marinat