Portofele cu gem de prune

de Alexandra0204 in Prajituri, 12 Mai 2014 | 2843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600g faina
  • apa calduta
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 100g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • Ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu gem de prune:

Se cerne faina intr-un lighean,intr-o cana se pune drojdia ,apa calduta, zaharul si o lasi pana se dizolva drojdia dupa care o pui peste faina impreuna cu untul topit,apa si se farmanta , apoi se acopera si se lasa la dospit 15-20 min la caldura.

Cand aluatul a crescut se portioneaza(mie mi-au iesit 8 bilute de aluat) se intind bucati rotunde cat de subtire se poate dar nu exagerat se umplu cu o lingura de gem ,se suprapun si se "sigileaza" cu furculita pe care o dai putin prin faina ca sa nu se prinda aluatul de ea.Se pune la incins uleiul si se rumenesc pe ambele parti. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi simple sau cu gem