Porc in stil Hong Kong

de papabundetot in Porc, 23 Mar 2014 | 4158 vizualizari

 

M-am declarat intotdeauna un mare fan al mancarurilor asiatice si pentru faptul ca sunt executate simplist in viziunea mea dar si pentru modul grozav in care se imbina aromele intr-un singur preparat. Vazusem ieri o emisiune in care un celebru bucatar (care a invatat sa gatesca intr-un restaurant al lui Jamie Oliver) gatise acest preparat si il prezenta ca pe o mancare rapida,de strada,pe mine m-a cucerit acest preparat, si desi am facut cateva schimbari la el..totusi am pastrat ideea de baza.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 400 gr carne de porc cubulete
  • 1 lingura 5 spices
  • piper,sare
  • Pentru sos:
  • ulei vegetal
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sos de stridii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura sos soia
  • 1/2 lingurita otet de xeres
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 10 ml apa
  • pentru aluat: 1 ou, faina, bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in stil Hong Kong:

Carnea taiata cubulete se condimenteaza cu sare,piper si 5 spices,apoi se prajeste cateva secunde la foc foarte mare,doar cat sa se rumeneasca frumos.Am scos apoi carnea pe un servet de hartie,am facut un aluat din 1 ou,faina si bere,am luat fiecare bucatica de carne si am trecut-o prin acest aluat si am pus-o din nou in wok la foc iute,pana cand aluatul a prins o crusta aurie.Dupa ce toate bucatile de carne au fost prajite,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat 7 minute la cuptorul incins pentru a deveni si mai crocante.

Sosul:In wok am pus o lingura de ulei vegetal pe care l-am incins bine,am adaugat apoi ceapa verde si ardeiul iute taiate si le-am lasat 1-2 minute,am adaugat peste ele sosul de stridii,sosul de soia,ketchup-ul,zaharul si otetul si le-am mai lasat 2 min.La sfarsit am pus intr-o cescuta 1 lingurita amidon de porumb si apa cat sa il acopar,am amestecat bine si am pus amidonul in wok peste sos pentru a-l ingrosa putin. Am mai lasat sa dea 1 clocot si am oprit focul.

Pentru acest preparat am ales o garnitura de orez simplu fiert in apa cu sare,cuisoare si anason insa el se potriveste foarte bine si cu taitei de orez.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in stil Hong Kong" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in punga Knorr cu cartofi brutaresti