Polpetine in sos de rosii aromat

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 31 Ian 2011 | 5951 vizualizari

 

le-am zis polpetine, sa sune mai altfel....:D...dar sunt tot chiftelute ( in italiana)....doar ca de data asta nu le-am prajit ci le-am facut direct in sos...mai putina prajeala...si gustul e altfel...

 

INGREDIENTE

  • pt polpetine:
  • 350g carne tocata de porc
  • 1 cartof potrivit
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ou
  • sare, piper, patrunjel tocat
  • pesmet cat sa lege compozitia
  • pt sos:
  • 2 lg ulei de masline
  • o lg faina
  • 2 lg bulion
  • o foaie de dafin
  • sare, piper, cimbru
  • busuioc tocat
  • un praf de zahar
  • marar tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polpetine in sos de rosii aromat:

mai intai se face compozitia de chiftele normal, omogenizandu-se toate ingredientele.

se face sosul: faina se caleste putin in ulei, se stinge cu bulion si se completeaza cu apa cat sa aiba o consistenta cremoasa, se adauga foaia de dafin, busuicul, cimbru, sare , piper si zahar. se lasa la foc mic. se fac cu mana chiftele mai marisoare si se adauga in sos, se lasa la foc mic, sub capac, din cand in cand mai invartindu-se in sos sa nu prinda, dar cu mare atentie sa nu sfaramati chiftelutele. cand e spre final adaugati mararul , ii va da un gust aromat, f bun. mai lasati 5 min si e gata.

eu am fiert niste cartofi natur langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Polpetine in sos de rosii aromat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu sos de rosii si cartofi