Pogacele cu jumari

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2012 | 7118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 600 g faina
  • 400 g jumari de porc macinate
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml smantana 
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou pentru uns
  • chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Drojdia se dizolva in laptele caldut, adaugam o mana de faina si lasam sa dospeasca 10 minute. Se freaca cu mana faina si jumerele, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana. Se framanta bine si se lasa aluatul la crescut 1ora...Nu va creste mult ca la alte aluaturi cu drojdie. Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie de aluat de 5mm si se pliaza in trei de doua ori.

Se lasa 15 minute sa se odihneasca si se intinde din nou aluatul in foaie de 1 cm grosime. Facem crestaturi cu ajutorul cutitului si decupam cu forma data sau cu un paharut dat prin faina. Se aseza pogacelele in tava pregatita, se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se ung cu ou batut, presaram chimion. Se coc in cuptorul incalzit pentru 20 minute la 200 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arici Pogonici