Poale-in brau si placinte cu branza

de Andreea Baraboi in Prajituri, 11 Mai 2014 | 12540 vizualizari

 

Ieri cum mi-am petrecut ziua la tara la bunica, am vrut sa dam un pic de miros pe ulita de coptura, si uite asa m-am pus pe treaba si impreuna cu bunica am inceput sa pregatim aceste minunate bunatati .Poate va intrebati de ce am pregatit si poale in brau si placinte, foarte simplu, poalele in brau ii plac numai socrului meu, noua prea putin, mai mult batem pe placintute , Asa am impacat pe toata lumea,

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 1 kg jumate de faina alba
  • un cubulet jumatate de drojdie. sau 50 g
  • apa minerala
  • 2 oua
  • rasatura de lamaie si portocala
  • o lingurita jumatate de sare
  • zahar 250 g
  • ulei 25 g
  • UMPLUTURA
  • branza de vaci 1 kg
  • zahar cat dorim =dupa preferinta sau cat va place de dulce
  • o esenta vanilie
  • 3 oua
  • eu am adaugat 2 linguri de faina ca sa se ingroase putin
  • Un ou pentru uns
  • smantana de uns poalele in brau
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-in brau si placinte cu branza:

POALE IN BRAU 

Aluatul

Intr-un vas  am cernut  faina unde  am  facut o groapa la mijloc. 

Intr-o craticioara am adaugat ouale, apa minerala, sarea, zaharul si rasaturile si am batut cu un tel. Am lasat sa se incalzeasca putin dupa care am dat-o deoparte. in alt vas am incalzit putina apa minerala unde am dizolvat drojdia si am adaugat-o in adancitura facuta in faina. Incepem sa framantam usor usor pana se incorporeaza drojdia cu faina, dupa care adaugam apa minerala cu ouale (sa fie calduta putin). Incepem sa ne jucam cu aluatul si sa il framantam timp de jumatate de ora. Cand simtim ca incepe sa se dea dupa mana incepem sa adaugam cate putin ulei si il ciupim, "il omoram" si mai adaugam ulei si tot asa pana devine un aluat care il modelam frumos si nu se lipeste de vasul unde am framantat. Il lasam sa creasca pana da sa iasa din vas, dupa care il framantam din nou si il mai lasam odata sa creasca frumos. 

Intr-un vas punem branza de vaci cu toate ingredientele si le amesecam pana devin o crema aurie nu prea moale, dar nici prea tare !

Taiem o bucata de aluat si facem painici mici, rotunde pe care le intindem cu sucitorul si le facem rotunde. Cand  foaia este  rotunda adaugam branzica, o intindem pe foaie si apoi incepem sa aducem colturile la mijlocul foii. Inchidem foarte bine sa nu se desprinda. Intr-o tava unsa bine cu ulei punem poalele in brau si le mai lasam circa 15 minute sa mai creasca in tavi. Inainte sa le dam la cutor le ungem cu oul batut spuma. Le  dam la cuptor pana ce sunt aurii .

Dupa ce  le scoatem din cuptor le desprindem din tava si  le ungem cu smantana!

PLACINTE CU BRANZA

Din  acelasi aluat, impartim aluatul in  doua si incepem sa intindem foaia destul de subtire sa fie, si intindem branzica pe ea. Presaram  zahar, un pic de smantana si presuram faina pe ea pt ca branza sa nu se duca la fund ci sa dea un aspect frumos atunci cand  taiem din ea.

Incepem sa rulam  din  jos in sus  pana ajungem la jumatate si apoi din sus in  jos pana  ajungem la cealalta jumatate. Se poate rula cum dorim, In tava unsa bine cu ulei lasam placintele sa mai creasca putin, le ungem cu ou si le bagam la  cuptor pana devin aurii.

Se scot din tavi si se lasa la racit, apoi se pot servi cu cea mai dulce placere !!

POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-in brau si placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice