Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2016 | 3270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 lingurita drojdie activa, uscata
  • 1/2 lingurita zahar sau miere
  • 3/4 cana de apa calda
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 grame ricotta
  • 50 grame branza Gouda rasa (poate fi inlocuita cu cascaval)
  • 1 legatura sparanghel verde
  • cateva linguri pesto verde
  • coaja de la 1 lamaie
  • nasturel si rosii cherry pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto:

Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute. 

Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o suprafata presarata cu faina pana acesta devine ferm si catifelat. 

Se transfera intr-un bol uns cu ulei si se lasa la odihnit 15-20 de minute. 

Intre timp, se gateste spanaghelul pe un gratar fierbinte, pana devine auriu. La final, se presara sare deasupra, apoi se toaca in bucati nu foarte mici.

Intr-un bol se amesteca ricotta, branza Gouda si coaja de lamaie.

Se imparte aluatul in 16 bile care se intind sub forma de discuri sau dreptunghiuri, folosind un sucitor, pana au grosimea de 1/2 cm.

Se asaza 1-2 lingurite de pesto pe una din jumatatile fiecarei bucati de aluat si se intinde cu grija. Deasupra se adauga ricotta, apoi sparanghelul. Se aduce cealalata jumatate de aluat desupra si se sigileaza bine. 

Se ung placintele cu ulei pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie la foc mediu, spre mic, 3-4 minute pe parte, pana devin aurii.

Se presara cu sare si se servesc cu nasturel si rosii cherry. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]