Placinte invartite cu telemea si spanac

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2015 | 6531 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta de la Laura si mi-au placut tare mult. Va recomand reteta deoarece ce minunata si s eface usor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • jumate cub drojdie, putina apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 350 gr iaurt natur
  • 1 ou
  • putina sare, putin zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • spanac (aprox 250 gr),
  • 150 gr telemea,
  • marar verde,
  • 1 ceapa mica,
  • ulei de masline,
  • putina salata verde,
  • 1 ou,
  • putin gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte invartite cu telemea si spanac:

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si framantam bine. La final adaugam si untul topit si racit si framantam bine pana devine un aluat elastic. Il lasam la dospit cca 1 ora. 

Pregatim umplutura. Cum eu am folosit spanac proaspat din punga nu a fost nevoie sa il spal. Dar e bun de oricare tip de spanac. Apoi salata verde o spalam si o tocam julien si o saram putin de tot,. Intr-o tigaie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline si adaugam apoi spanacul. Il saltam putin, pana se inmoaie. Adaugam si salata si stingem focul. Amestecam cu telemeaua maruntita si 1 ou. Adaugam si putin gris si amestecam bine. Daca va place si aveti puneti marar si ceapa verde. 

Aluatul il intindem cu sucitorul in foi dreptunchiulare si rulam , apoi punem umplutura si rulam. Taiem felii potrivit de groase pe care pe punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un ou batut si presaram cu seminte de susan. le dma la cuptorul incins pana se rumenesc frumos si aluatul e copt. 

 

TIPS-URI

1

eu am facut si in forma de rulada si mi.a placut mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte invartite cu telemea si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de orez