Placinte dospite

de CretuValentina in Mancaruri de post, 7 Iun 2019 | 7236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • sare o lingurita
  • 50 g drojdie
  • 250 ml ulei
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte dospite:

Cernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de lighean si lasam sa creasca 30 min.

Cand a crescut, punem aluatul pe blatul de lucru si facem bilute, apoi cu mana apasam pana facem o foaie mai groasa.

Punem uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins uleiul, luam o foai de aluat si o punem la prajit pana se face aurie pe ambele parti.

Se servesc calde cu zahar, miere sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi in sos de rosii