Reteta am luat-o de la xana ,dar cantitatiile au fost prea mari,mie mi-au iesit 5 placinte si mi-a ramas jumatate din cantitatea de mozzarella rasa,radeti pe rand cate o bucatica.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Separat:
Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma.
Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda ramasa,uleiul si praful de sare.
Se framanta bine cu mana,va ramane putin lipicios,se acopera si se lasa sa creasca 45 minute.
Pe masa de lucru presaram faina,rupem bucati din aluat,il intindem,presarama busuioc,punem parmezan ras si mozzarella rasa pe razatoarea mare.
Se impacheteaza aluatul si se intinde cu grija umplut cu compozitia de branza.
Intr-o tigaie putin putin ulei lasam la incins,punem aluatul intins,se lasa cateva minute la prajit,iar pe partea de deasupra ungem cu ulei.
Se servesc calde