Placinte cu branza(Branzoaice)

de marcela1979 in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 6639 vizualizari

 

Acestea se fac tot pentru hram.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • drojdie 1 cub
  • 100 ml ulei
  • lapte caldut
  • sare 1 varf de cutit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pentru umplutura:
  • branza de vaca 250 gr
  • branza telemea sarata 250 gr
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza(Branzoaice):

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam cate putin ulei si framantam pana se termina uleiul. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura: se amesteca branza de vaca cu telemeaua faramitata ,cu ouale si coaja de lamaie.

Intinzi aluatul pe o suprafata presarata cu faina ,rupi bucati mici si le intinzi cu sucitorul .Pui din umplutura de branza ,apoi strangi capetele la mijloc. Ungi cu albus de ou batut ,le pui in tavi unse cu ulei.Arzi cuptorul si le dai la copt.Cand s-au copt,cam dupa o oara,le scoti din cuptorul de paine si le presari cu nuca de cocos.Le lasi sa se raceasca putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza(Branzoaice)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissant cu ciocolata