Placinte cu branza sarata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2012 | 8526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 250 g telemea
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata:

Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca.

Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta.

Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin.

Lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: dam branza pe razatoare pe ochiurile mici, adaugam smantana si oul, apoi omogenizam.

Luam cate o bucata de aluat si o intindem cu sucitoarul pe masa infainata.

Intindem o foaie subtirica, pe o parte punem umplutura iar cealalta parte o aducem peste umplutura, apoi lipim marginile cu mana sau cu o furculita.

Punem uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins punem placintele.

Dupa ce s-a rumenit frumos pe o parte le intoarcem si pe cealalta parte.

Se servesc calde sau reci!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu telemea si salam