Placinte cu branza

de Miha in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 7658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu zaharul, esenta, ouale si amidonul. Daca e prea uscata compozitia se mai adauga un ou, daca e prea moale 1 lingura de amidon.

Aluat:

Facem o maia din ~100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Ouale se bat usor su zaharul, untul topit, restul de lapte si esenta de vanilie. Punem restul de faina intr-un castron sau in cuva masinii de paine, facem o gaura in mijloc si turnam maiaua si amestecul cu oua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in bilute, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila se aplatizeaza si se intinde foaie subtire. Ungem cu un strat de branza, apoi rulam. Sulul obtinut il rulam apoi sub forma de melc/spirala. Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

ionix 1

05.10.2010, 18:25

@Miha si Corina... cre' ca am gresit... rectific, n-are cum sa fie raw-vegan... sigur o sa nimeresc niste rame ceva, alea-s carnita

Miha 1

06.10.2010, 00:08

Vezi sa nu dai cu nasul in vreo cartita. Stii bancul?

onuta 1

06.10.2010, 11:26

yamyyyyy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaica spirala