Placinta turceasca cu branza si patrunjel

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2011 | 13643 vizualizari

 

Anul trecut la Istanbul, intr-o patiserie aproape de Moscheea Albastra am mancat o placinta cu branza buna de tot. Interesant mi s-a parut ca avea in compozitie frunze de patrunjel, noi romanii fiind obisnuiti mai mult cu combinatia branza - marar.
Nu mai stiu cum se numea exact placinta, probabil "borek" cumva :) dar am gasit pe internet o reteta si a iesit aproape la fel.

 

INGREDIENTE

  •  un pachet foi de placinta (probabil ca ei aveau un brutar cu mustati care intindea foi transparente :)
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g telemea de vaca (eu am avut de la tara, foarte grasa)
  • o mana de frunze de patrunjel
  • 1 lingurita seminte de chimen (optional)
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt
  • 1 ou
  • Pentru umezit foile:
  • 1 cana de lapte
  • 2 linguri de unt sau 5-6 linguri de ulei
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turceasca cu branza si patrunjel:

Foarte simplu:

1. In primul rand, porniti cuptorul.

 2. Amestecati branza cu oul, smantana, chimenul si patrunjelul.

3. Amestecati laptele cu ouale si untul topit sa uleiul.

4. Ungeti o tava mai inalta cu ulei, puneti prima foaie, ungeti cu compozitia lichida, adaugati alta foaie. Stratul de jos trebuie fie de 6 foi.

5. Puneti compozitia de branza.

6. Adaugati restul de foi, ungandu-le pe fiecare cu compozitia lichida. La sfarsit peste ultima foaie turnati restul de lichid.

7. Lasati la copt pana ce devine rumena.

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa se racoreasca putin si sa se inchege inainte sa o taiati

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turceasca cu branza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piftele din piept de pui cu ciuperci si praz