Placinta sarata cu telemea si oregano

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2013 | 4333 vizualizari

 

Pofta mare, mon cher....Pofta mare de placinta dobrageana. Imi plac la nebunie saraturile, le prefer oricand dulciurilor.
Asa ca aseara la ora 10, am prestat o placinta condimentata!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400 gr telemea sarata
  • 200 gr branza framantata
  • 400 gr smantana grasa
  • 4 oua
  • oregano
  • ulei masline aromat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu telemea si oregano:

Intr-un castron, am faramitat telemeaua si am amestecat-o cu branza. Am adaugat 2 oua si am amestecat. Apoi am adaugat jumatate din smantana si am amestecat iar.

Am intins foile de placinta, am uns cu ulei de masline aromat pe prima foaie, am umplut cu branza si am rulat. Am folosit cam 4-5 foi la fiecare placinta rulata.

Intr-o forma de copt termorezistenta, unsa cu putin ulei masline, am asezat 4 randuri de placinta. Restul de smantana am amestecat-o cu cele doua oua si am turnat compozitia peste placinte. Am avut grija sa presez un pic, sa se distribuie uniform compozitia de deasupra. Am presarat oregano din plin si am copt la cuptorul incins, cam 30 min.

Dupa ce s-a copt, am scos, am portionat si am mai dat vreo 10 min la cuptor.

 

TIPS-URI

1

A iesit excelenta cu oregano si cu ulei de masline aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu telemea si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alba_zori 1

04.02.2013, 12:01

prea branzicioasa mai..ma oftic ca nu pot s-o mananc si eu

laura_n 1

04.02.2013, 12:17

Alba
multumesc tuturor

Teo 1

04.02.2013, 22:25

imi place de mor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv spirala cu spanac