Placinta rulata cu mere

de Julie in Prajituri, 4 Oct 2011 | 30934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 10 linguri ulei,
  • 7 linguri apa minerala,
  • 1 lingura otet, 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 g faina.
  • Umplutura: 
  • 1 kg mere,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere:

Aluat:

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut, se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Umplutura:

Merele rase se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, uleiul si scortisoara.

Asamblarea:

Aluatul se scoate de la frigider, se framanta din nou si se intinde in foaie subtire. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza rulada si se coace 25-30 minute, in cuptorul deja incins. Se serveste rece, pudrata cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere(libaneza)