Placinta dulce de dovleac

de Doralinda in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 4310 vizualizari

 

Dovleacul nu s-a numarat printre legumele care imi plac,dar acum mi-am schimbat parerea!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate kg foi subtiri de placinta(9 foi)
  • 1 kg dovleac galben
  • 170 gr zahar
  • 1 lingura gris fin
  • 6 oua
  • 110 ml smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita si jumate scortisoara
  • un sfert lingurita nucsoara
  • 220 gr unt
  • putin zahar pudra
  • putina scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dulce de dovleac:

Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o tava unsa in prealabil cu unt, asezam prima foaie apoi o ungem cu unt, urmand a doua, la fel unsa cu unt, si a treia la fel cu unt, dupa care punem jumatate din compozitie si apoi presaram din vasul mic cu zaharul si scoartisoara, si urmeaza iar sa punem 3 foi , procesul fiind la fel ca mai sus, iar restul de compozitie si restul de zahar cu scortisoara, si iar ultimile foi unse cu unt fiecare. Cand asezati foile, lasati cam 5 cm din foaie pe marginea tavii ca sa putem inchide placinta, ptr a nu se scurge din compozitie.

Cand e gata, intepam cu un cutit de-a lungul si latul placintei, stropim cu putina apa, si presaram putin zahar. Punem la cuptorul preincalzit la 180C( depinde de cuptor, eu il pun la 160 ptr ca e puternic la programul cu aer rotativ) ptr cca o ora. Se serveste si rece si cald. Cand s-a mai racit putin, putem presara putin zahar pudra si putina scortisoara pe deasupra.

E usor de facut, dar necesita timp!

TIPS-URI

1

Daca nu sunteti sigura ca va place, puteti face doar jumatate din compozitie, asa am facut si eu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dulce de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Doralinda 1

02.02.2013, 18:07

Lia, multumesc frumos!

danakarin 1

02.02.2013, 18:55

E placinta mea preferata!

Doralinda 1

02.02.2013, 19:05

Multumesc danakarin!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta (fara foc)