Placinta Dobrogeana

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 12821 vizualizari

 

Se topeste in gura !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta de 400 gr.
  • 500 g de branza telemea nu prea sarata (puteti combina telemea cu branzica de casa)
  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • unt topit pentru uns foile sau ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Dobrogeana:

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet eu am suprapus cate doua foi .

Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.

Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se ung cu unt topit placintele

E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o furculita ca sa respire, altfel in cuptor se umfla-n pene de mandrie.

Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.

Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel, apoi cu asta si se inunda tava.

O lasi 15 - 20 de minute, ca atat mai sta la odihna.
Se introduce "inundatia" in cuptorul incins la 180 de grade Celsius si se coace, pana se bronzeaza, tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.

Pofta buna ! succesul e garantat la orce masa, fie ea festiva sau simpla nu conteaza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cara 1

27.05.2010, 17:18

Draga mea Anastasia, vreau sa cred ca modul placut in care te-au impresionat cuvintele din prezentarea retetei ti-au ajuns la inima atat de tare incat ti-au intrat in vocabular. Consider lamurita cu varf si indesat situatia care a ocupat deja prea multe randuri si sper sa vina momentul in care o sa ne amuzam despre asta.
Spor la treaba!

Anastasia 1

27.05.2010, 19:04

Multumesc pentru randurile scrise si pentru ca mai inteles, nu vreau sa-ti fiu dusman si nici sa-mi tratezi cu neplacere prezenta, in viitor voi fi mai atenta sa nu supar si mult spor si inspiratie si tie sa stii ca aceasta situatie nu ma va face nici intr-un fel sa renunt sa-ti citesc retetele minunate cu admiratie

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de pui cu ciuperci