Placinta dobrogeana

de anca_bc in Dulciuri, 17 Mar 2013 | 5748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 ml smantana dulce
  • stafide
  • esenta rom
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat
  • 800 - 1000 gr branza de vaci dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Se amesteca branza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga 3 oua , coaja rasa de la fructe , stafidele si mirodeniile. 

Se separa cate  3 foi ( cea de deasupra se unge cu ulei) , si se pun 4-5 linguri de branza,  se ruleaza si se aseaza in tava.

Se procedeaza astfel cu toate foile pana la epuizarea lor.  .

Batem 2 oua si le amestecam cu smantana., punem continutul peste placinta si  dam la cuptor pana se rumeneste .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice insiropate