Placinta de carne cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2011 | 11375 vizualizari

 

Un aperitiv nelispit de la reuniunile de familie!!!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr.
  • margarina 250 gr.
  • sare
  • smantana/iaurt 150 gr.
  • ceapa 3 bucati
  • oua 4 bucati
  • carne tocata 1000 gr.
  • ciuperci 500 gr.
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de carne cu ciuperci:

Margarina se topeste pana devine lichida, se adauga faina, sarea si smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic. Se pune la frigider cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie fideluta si se caleste in putin ulei si apa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si ciupercile. Se calesc impreuna pana se evapora tot lichidul. Cand s-a racit compozitia se adauga cele 4 oua, cimbrul si oregano dupa gust. Aluatul se imparte in doua si se fac doua foi. Intr/o tava tapetata cu margarina si faina sau cu foaie de pergament se aseaza prima foaie, se intinde uniform umplutura si apoi se pune a doua foaie, care se inteapa cu furculita (asa am vazut la mama, ca sa iasa aburul !!!!).

Se coace la cuptor cca. 30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de carne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]