Placinta de carne cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2011 | 11239 vizualizari

 

Un aperitiv nelispit de la reuniunile de familie!!!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr.
  • margarina 250 gr.
  • sare
  • smantana/iaurt 150 gr.
  • ceapa 3 bucati
  • oua 4 bucati
  • carne tocata 1000 gr.
  • ciuperci 500 gr.
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de carne cu ciuperci:

Margarina se topeste pana devine lichida, se adauga faina, sarea si smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic. Se pune la frigider cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie fideluta si se caleste in putin ulei si apa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si ciupercile. Se calesc impreuna pana se evapora tot lichidul. Cand s-a racit compozitia se adauga cele 4 oua, cimbrul si oregano dupa gust. Aluatul se imparte in doua si se fac doua foi. Intr/o tava tapetata cu margarina si faina sau cu foaie de pergament se aseaza prima foaie, se intinde uniform umplutura si apoi se pune a doua foaie, care se inteapa cu furculita (asa am vazut la mama, ca sa iasa aburul !!!!).

Se coace la cuptor cca. 30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de carne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LUK 1

10.03.2011, 23:41

delicioasa

Panacris 1

11.03.2011, 13:24

Multumesc de aprecieri

ralu_ca 1

19.10.2013, 14:57

super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele simple