"TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".
Pregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un castron faina,drojdia, boiaua, sarea si zaharul.Adaugam apa, uleiul si sosul de rosii si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic, pe care il punem intr-un loc caldut, ferit de curent.
Intre timp ne ocupam de umplutura: tocam ceapa si ardeiul,punem la scurs samburii de rodie, radem o vanata mare sau 2 mici, lasam la scurs, apoi calim in ulei, adaugand sare dupa gust (eu am pus la borcan vinete din acestea).
Incingem putin ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si ardeiul si calim pana devine ceapa sticloasa, amestecand des. Adaugam sosul de rosii, apoi vinetele calite. Lasam la calit circa 5-7 minute si adaugam si tonul scurs. Tinem pe foc pana se evapora lichidul, potrivim gustul de sare si piper si adaugam semintele de rodie (:P). Luam cratita de foc si lasam sa se racoreasca. Ungem o tava cu unt sau o tapetam cu hartie de copt si intindem aluatul in doua foi. Asezam prima foaie in tava si intindem uniform,umplutura bine scursa. Intindem si a doua foaie de aluat si o intepam din loc in loc. Ungem cu ou batut cu un praf de sare si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro