Azi va imbii cu o placinta cu mere pe care am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinta-mea-cu-mere.html
Este imposibil sa nu va iasa placinta daca respectati intocmai pasii.Pe mine,sincer,m-a cucerit aluatul un pate-brisee.
Mod de preparare aluat
1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.
2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.
Mod de preparare umplutura
1.Curatam merele de coaja, apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.
2.Adaugam zaharul, amidonul si stafidele. Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.
3.Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca bine.
Asamblarea placintei
1. Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Impartim aluatul in doua parti.
3. Intindem prima foaie, apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului, avand gija ca si peretii tavii sa fie 4 cm “imbracati” in aluat. Presaram 1 lingura de gris, apoi punem umplutura racita bine. Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.
4. Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.
Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca bine in forma, iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.
Pofta buna!
1
Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt pentru a nu se arde.