Placinta cu mere

de Miha in Dulciuri, 12 Dec 2009 | 6478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri unt topit
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri nuca macinata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.

Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.

Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite si se ruleaza cat mai strans posibil.

Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si aluat razuit