Placinta cu iaurt

de alinutza1983 in Dulciuri, 6 Feb 2011 | 16371 vizualizari

 

Niciun weekend fara ceva dulce...... :)
O prajitura rapida ( ma stiti doar ca sunt adepta retetelor rapide ), gustoasa si ieftina...

 

INGREDIENTE

  • 1/ pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr unt topit
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • stafide inmuiate in rom ( sau coniac ) dupa gust si generozitate- eu am pus cca 100 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit.

2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul sa fie unul ceva mai gras).

3. Compozitia de iaurt se toarna peste foile dn tava, apoi presaram si stafidele si dam la copt, la foc mic cca 1 h..( cat timp ne savuram cafeaua de dimineata)...

4. Daca se intampla ca placinta sa se rumeneasca prea mult , o acoperim cu hartie  ( ca sa se coaca si la interior, fara a se arde)...

TIPS-URI

1

In functie de tava folosita , placinta poate iesi mai inalta sau nu ( eu am folosit tava de argaz si nu am fost asa multumita de rezultat- mi-a iesit destul de joasa placinta)..dar macar e gustoasa!

2

Culoarea galbena am obtinut-o pentru ca am folosit oua de tara..daca folosim din cele de la magazin vom avea o prajitura ceva mai palida...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pudding din paine cu marmelada de portocale