Placinta cu dulceata de pere

de Rahela Velicu in Prajituri, 4 Mar 2016 | 3790 vizualizari

 

Un aluat pufos umplut cu ce tip de dulceata mai gasim prin camara. Reteta o gasiti si pe site-ul meu aici http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dulceata-de-pere/

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 100g zahar
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 borcan de dulceata.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dulceata de pere:

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.Se lasa la dospit 30 de minute in cuptorul cu microunde.Din aluat se ia 3/4 si se intinde o foaie pe hartia de copt. Se ia apoi cu hartia de copt si se pune in tava. Se adauga dulceata si se trece usor de capete sa acopere marginea placintei.Din coca ramasa(1/3) se intide o foaie si se taie fasii subtiri din care se face grilajul deasupra.Se unge cu galbenus de ou. Se da a cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste si este coapta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"