Placinta cu dovlecei

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2014 | 9614 vizualizari

 

Nu sunt fana a dovleceilor, ii gatesc destul de rar, iar atunci cand se intampla totusi, ii pregatesc fie pe tava, fie prajiti, exceptand ciorbele in care mereu adaug cateva cuburi mici. As fi vrut sa incerc si altceva, iar reteta Elei mi-a atras atentia in mod deosebit. O gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovlecei-si-parmezan-63486.html , o prezinta tare frumos!
Trebuie sa recunosc ca nu am avut asteptari prea mari de la aceasta placinta, insa m-a surprins tare placut. Am ales sa pregatesc aluatul singura si am modificat putin restul ingredientelor, de fapt le-am adaptat propriilor cerinte. Ce a iesit vedeti mai jos,,, ca de gustat nu o puteti gusta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 dovlecei potriviti
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr branza de burduf
  • condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 3-4 rosii mici
  • un galbenus de ou pentru uns placinta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei:

 Incepem prin a pregati aluatul:

 Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

 Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

 Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.

 Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

 Intre timp pregatim compozitia:

 Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut.

Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ.

O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!

TIPS-URI

1

Condimentele folosite sunt optionale si variaza in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ