PLACINTA CU DOVLEAC COPT

de Teo in Prajituri, 23 Ian 2010 | 21538 vizualizari

 

cu astfel de placinta ma rasfata bunica in copilarie....

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac (aprox. 2 kg)
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 g nuca prajita
  • FOI
  • 1 ceasca de ulei 
  • 1 ceasca de lapte/apa minerala
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLACINTA CU DOVLEAC COPT:

Se taie dovleacul in 4-6 bucati si se coace aproximativ 2-3 ore. Dupa ce s-a mai racit se curata de pe coaja, se amesteca cu zaharul si 2-3 linguri de ulei.

Se framanta o coca si se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu faina dupa care se intinde toata cantitatea de dovleac si se presara nuca prajita. Se aseaza si cea de a doua foaie, se taie si se presara zahar tos. Se da la cuptor pentru 35 min.

 

TIPS-URI

1

Dovleacul copt nu isi mai lasa suc si nu curge nimic in tava.

2

Dovleacul copt este mai dulce decat cel razuit si calit.

3

Placinta cu dovleacul copt este mai sanatoasa.

4

Dupa copt, cantitatea de dovleac se injumatateste.

Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU DOVLEAC COPT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (11)

Sylvia 1

29.01.2010, 09:00

Cred ca tocmai am gasit desertul ce o sa il fac in we, as fi vrut sa fac ceva cu dovleac dar nu aveam nici o reteta, taaaare bine arata abia astept sa incerc.

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:31

unde gasesc dovleac de cumparat? de mult timp vreau sa incerc multe retete cu dovleac, dar nu am gasit niciodata

Teo 1

14.02.2010, 21:44

Anamaria ,spune cum sa te gasesc si iti trimit eu, cu toata imcrederea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]