Placinta cu dovleac

de Laly in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 8824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei (margarina sau unt)
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cate cuprinde 
  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc. Adaugam margarina topita, apa, laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute.

Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul, in functie de cat de dulce vrem sa iasa.

Ungem o tava cu un pic de margarina si o tapetam cu faina. Impartim aluatul in doua foi egale. Intindem prima foaie pe care o punem in tava, adaugam dovleacul scurs, apoi adaugam deasupra cea de-a doua foaie. Presam marginile cu o furculita sa nu se desprinda in timpul coacerii. Taiem surplusul de aluat cu un cutit. Coacem la cuptor la foc mic, pana cana capata o culoare usor aurie deasupra. Scoatem tava, pudram placinta cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca. O taiem cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere