Stiu ca suna mai ciudat : te gandesti ca dupa ce mananci o felie din aceasta placinta trebuie sa stai departe cu gura de ceilalti dar nu este asa :P Deoarece placinta sta in cuptor aproape o ora, ceapa se inmoaie, se indulceste iar gustul este usor si placut - si poti linistit(a) sa iti saruti persoana iubita dupa o felie de placinta de ceapa.Sper sa va placa - parintilor mei le-a placut mult :)
1. Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.
2. Pentru aluat amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l pe fundul si marginile tavii pregatite.
3. Pentru umplutura caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie usor apoi lasa sa se raceasca usor.Amesteca ceapa cu ouale, kaiserul,cimbru sare si piper. Toarna umplutura peste aluatul din tava apoi unge placinta deasupra cu amestecul cu galbenusuri.Da placinta la copt 50 minute.