Ce poate fi mai bun decat mancarea ca la mama acasa ?
400 g faina
300 g cartofi sau 150 g branza sarata
marar verde
2 fire ceapa verde.
apa calduta
ulei
sare
Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta ,cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framanta foarte bine si in timp ce framanti , adaugi uleiul putin cate putin.
Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa verde.
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mana .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se strange in forma de spirala .
Se intinde putin cu sucitorul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei.
Pofta mare !
1
Placintele acestea pot fi facute si cu drojdie daca doriti. Dar eu le fac fara...