Placinta cu cartofi

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2010 | 8730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (800 g)
  • 8 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi:

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cand sunt aproape fierti se scurge apa, se curata si se taie felii.

Ceapa si ardeiul se taie marunt si se amesteca cu cartofii.

Se bat ouale si se amesteca cu smantana. Se adauga peste cartofi, pastrand 2 linguri pentru a unge placinta deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.

Se unge o tava cu putin ulei de masline..

Aluatul se imparte in doua. Se intide o parte si se pune in tava. Se adauga cartofii cu smantana si se niveleaza.

Se pune cealalta foaie deasupra si se unge cu smantana ramasa. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor pana se rumeneste.

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:14

si eu repede la o portie de placinta

Sylvia 1

06.10.2010, 14:58

Minunat arata am si slavat-o

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:55

ce super arata! buna ideea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor