O minunatie a iesit! :X
Pt. foi:
Pt. umplutura:
Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. In functie de cat cere aluatul se adauga faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in doua si se intind doua foi de dimensiunea tavii in care se va coace prajitura. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie si se presara putin gris.
Umplutura: Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi visinele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna umplutura peste foaia din tava. Se presara putin gris si se aseaza cu grija cea de-a doua foaie.
Se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se pot inlocui visinele cu stafide.