Plăcintă cu brânză și iaurt

de georgiaskitchen in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 5664 vizualizari

 

Pentru că la noi în familie nu trece o zi fără brânză, :) și pentru că vroiam să pregătesc ceva dulce ca de început de week-end, am ales să fac o plăcintă cu foi, brânză și iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă Morărița
  • 400 g brânză de vaci
  • 280 g iaurt
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • coaja de la o portocală
  • o fiolă esență de rom
  • o fiolă esență de vanilie
  • ulei pentru uns foile
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză și iaurt:

Puneți ouăle într-un castron cu praful de sare și mixați până își dublează volumul, apoi adăgați zahărul. Când acesta s-a topit, puneți restul ingredientelor: brânza, iaurtul, coaja de portocală și esențele, mai mixați până acestea se omogenizează (compoziția va fi mai lichidă, deci nu vă speriați) și apoi lăsați castronul deoparte ca să vă ocupați de foile de plăcintă.

Dați drumul la cuptor, puneți în tava de la aragaz hârtie de copt, împărțiți foile de plăcintă în două și începeți cu prima jumătate astfel: luați câte o foaie, o așezați în tavă și ajutați de o pensulă o ungeți cu ulei, o puneți pe următoarea deasupra, ungeți cu ulei și continuați așa până terminați. Din compoziția de brânză cu iaurt dați deoparte o cană (200ml), iar restul îl turnați peste foile de plăcintă.

Acum puneți deasupra cealaltă jumătate de foi procedând la fel ca și cu primele: foaie, ulei, foaie, ulei...

Când terminați cu stratul de foi, turnați ușor restul de compoziție (cel din cană), întinzând-ul ușor cu o pensulă pe toată suprafața plăcintei.

Puneți în cuptor plăcinta și lăsați să se coacă la foc mediu, până se rumenește deasupra.

Când e gata o scoateți din cuptor, o lăsați să se răcească, o porționați și o serviți cu mare poftă, căci e foarte bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză și iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]