Plăcintă cu brânză şi ardei

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2015 | 5560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj (Linco)
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei roşii sau kapia
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • sare, ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză şi ardei:

Curăţăm, spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, ardeii îi tăiem cubuleţe micuţe. Călim ceapa şi ardeii în puţin ulei. Când s-au răcit le adăugăm la cele două brânze. Adăugăm cele 2 ouă, sare şi omogenizăm totul foarte bine.

Îndindem o foaie aluat într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi punem compoziţia, apoi punem a doua foaie peste ea. Cu o furculiţă facem câteva găurele pe suprafaţa plăcintei. Ungem deasupra cu un ou bătut.

 Punem plăcinta în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere 35 de minute la foc potrivit spre mic. Deasupra putem presăra susan, mac sau alte seminţe. Este o plăcintă aperitiv ce merge excelent cu o bere rece(nefiltrată).

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză şi ardei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Zamfira 1

01.12.2015, 20:41

Multumesc Rux!!!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:11

Interesanta reteta!

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]