Placinta cretana - reteta nr100

de anca_rm in Prajituri, 12 Noi 2013 | 3661 vizualizari

 

Este reteta cu numarul 100. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari , si pentru ca m-ati primit cu caldura in randul vostru . Va pup cu drag si imi doresc sa va cunosc nu numai virtual .

Aceasta placinta am mancat-o in Creta , dar nu am stiut modul ei de preparae, pana cand am vazut o emisiune la TvPaprika .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 200 gr branza de vaci dulce
  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 linguri gris
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • Pt sirop
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cretana - reteta nr100:

Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .

Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.

Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.

Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta  daca mai raman gogoloase nu este nici o problema.

Adaugam zaharul  , ouale si grisul si amestecam din nou in branza.

Daca branza de vaci nu este foarte bine stoarsa atunci puneti 2 linguri de gris .

Untul il topim.

Incepem asamblarea placintei :

-ungem bine fundul tavii cu unt

-luam o foaie de placinta si o ungem cu unt

-o asezam in tava lasand marginile afara  si procedam  la fel cu restul foilor,

-trebuie sa ne ramana 2 foi , pentru a face capacul

-peste foile asezate in tava si unse cu unt turnam copozitia de branza

-o nivelam cu ajutorul unei linguri

-tragem capetele de la foile de placinta , cate una si le ungem cu unt , astfel vom acoperi branza

-cand am terminat de intors toate capetele , facem capacul din cele doua foi ramase

-le ungem cu unt , le indoim in doua si acoperim compozitia

-marginile le infigem pe langa peretii tavi

-ungem si deasupra cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Pana cand placinta se coace in cuptor vom pregati siropul : 

-razuim  coaja unei lamai

-mierea de albine o incalzim si o amestecam cu coaja de lamaie .

Cand placinta este gata se poate servi , este buna calda , dar si rece.

Taiem felii de placinta si punem deasupra siropul de miere .

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca branza de vaci are mai mult zer atunci trebuie trebuie sa mai puneti gris

2

daca branza este seaca atunci , in functie de consistenta se poate renunta definitiv la gris

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cretana - reteta nr100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, visine si caise