Plachie de macrou

de Carmen_Ana in Peste, 5 Iul 2014 | 4742 vizualizari

 

Macroul este pestele cel mai agreat in mancarurile preparate pentru familia mea .

 

INGREDIENTE

  • Macrou (doua buc. aprox 600 g )
  • o ceapa alba
  • doua fire ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • rosii intregi (conserva mica)
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • o frunza de dafin
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra .

Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3 bucati.

Legumele curatate si spalate ,le-am taiat felii potrivite.

Am turnat uleiul in oala aparatului ,am setat functia FRY (prajire) si timpul 15 min .

Dupa 30" ,cand uleiul s-a incins usor,am asezat bucatile de macrou in oala de teflon si am lasat capacul.

Dupa 8-9 min am intors bucatile de peste si am continuat prajirea fara a mai lasa capacul aparatului.

Dupa prajire,am scos bucatile de macrou cu spatula si le-am asezat pe o farfurie.

In acelasi ulei din oala am asezat legumele taiate (fara rosii si usturoi) ,am setat FRY si timpul de 5 min.

Imediat dupa prajire ,am adaugat apa ,boiaua dulce,rosiile intregi (pe care le-am taiat bucati cu spatula ) si bucatile de macrou.

Am setat functia STEW si timpul 20 min.

Cu 10 min inainte de terminarea programului am adaugat vinul,dafinul si usturoiul zdrobit.

Am dat gust cu sare si piper.

La terminarea programului ,am decuplat aparatul de la curent.

Am servit plachia calda,presarata deasupra cu ceapa verde tocata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]