Plachie de crap

de Irina in Crap / Caras, 2 Mar 2015 | 7758 vizualizari

 

Mult imi place pestele, oricum ar fi el gatit si cam de orice fel. Cu o singura conditie: sa n-aiba oase, aici am o problema. :) Altfel, nu fac nazuri, ca-i tavalit prin malai si prajit, alaturi de un mujdei de usturoi si o mamaliga, sau la gratar alaturi de o salata, ba saramura sau plachie, mmmm, mi-am facut singura pofta. :))
Cum aveam in casa un file de crap, gandul m-a dus imediat la o plachie.
Scuzati calitatea pozelor, dar sunt facute cu telefonul... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 file de crap
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • jumatate de ardei galben
  • 4 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu vin alb demisec
  • patrunjel
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper.

Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase.

In tigaia incinsa am pus putin ulei de masline (nu-mi place sa folosesc mult, sa nu iasa mancarea prea grasa) si ceapa taiata. Am adaugat o ceasca de apa (cam 50 ml, nu e nevoie de mai multa) si am acoperit cu capacul, astfel incat ceapa sa se inabuse, nu sa se prajeasca. 

Cand ceapa a inceput sa se inmoaie am adaugat ardeiul, rosiile si frunzele de dafin, am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba legumele in suc propriu. 

Cuptorul e gata incins, asa ca in tava cu pestele am adaugat legumele inabusite, usturoiul si vinul. Nu am programat cuptorul ci am lasat pestele sa se patrunda de arome si sa scada nitel zeama. La final am presarat verdeata tocata marunt pe deasupra, care ii da si gust si culoare. 

Am pus repede si de o mamaliguta, caci "pestele mamaliga prapadeste" si nu mai adaug decat ca ne-am lins degetele, asa buna a fost plachia de crap. 

Daca nu ma credeti, sa va faceti si voi! :))

 

TIPS-URI

1

condimentati plachia cu sare, piper si usturoi atat cat va place;

2

daca o preferati mai iute, puteti adauga in tava cateva rondele de ardei iute sau fulgi de chili, depinde ce aveti in bucatarie;

3

cu cat puneti mai multe legume, cu atat plachia iese mai dulce si cu mai mult sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (32)

victoria47 1

05.04.2015, 12:40

ståzi fac aceastå mincare. Super

botcrina 1

05.04.2015, 20:24

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de caras