Pizza patate e formaggio

de JustLoveCookin in Pizza, 14 Noi 2010 | 4017 vizualizari

 

Imi place foarte mult acest tip de pizza,insa de cate ori am mancat-o in pizzerii cartofii de pe ea nu erau copti bine.Asa ca m-am hotarat sa o fac acasa,astfel incat sa pot sa ma bucur de ea pe deplin.

 

INGREDIENTE

  Ingrediente pt topping :

  • 2-3 cartofi marime medie
  • 2-3  mozzarella(cred ca ar merge si cascaval)
  • rozmarin,
  • sare

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei (masline)
  • 8 g drojdie proaspata (sau 3 g liofilizata)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza patate e formaggio:

Punem faina in mijlocul plansei de lucru sau intr-un vas,si facem o gropita in mijloc.Dizolvam drojdia in apa calduta cu zaharul si o turnam peste faina.Amestecam pana aluatul prinde consistenta,apoi adaugam cele  uleiul de masline si sarea,continuand sa framantam.Sarea trebuie tinuta cat mai mult posibil departe de drojdie.Multi framanta jumatate din faina cu jumatate din apa si sare, iar  cealalta jumatate de faina cu apa in care a fost dizolvata drojdia.Cand aluaturile sunt ferme,se imbina si se mai framanta o data,pana sunt perfect amestecate.Cine nu vrea,poate face cum am explicat mai sus,punand sarea la urma,impreuna cu uleiul.Vom obtine un aluat elastic si relativ moale,oricum,foarte maleabil pe care il punem intr-un castron  acoperit cu folie de plastic.Ar trebui lasat la dospit cca 3 ore,pentru a permite drojdiei sa produca gazul care va “umfla” aluatul,insa eu obisnuiesc sa il pun in cuptorul incalzit la 30 grade, si creste in cca 1 ora jumatate.Trecut acest timp,intindem aluatul prin presare cu degetele direct in tava.NU TREBUIE sa folosim sucitorul NICIODATA cand e vorba de pizza.Dupa ce am intins aluatul in tava,acoperim cu un servet si il mai lasam cca 20 de minute timp in care preparam topping-ul.
Dam drumul cuptorului la 180 grade,lasand sa se incinga bine,e fundamental.
Daca aveti mozzarella in zer,va sfatuiesc sa o scoateti macar 30 minute inainte de a baga pizza in cuptor,pentru ca va lasa zerul pe pizza.Ideal este sa folosim mozzarella pt pizza,care e mai solida si mai uscata.In caz ca aveti in zer,o taiati feliute si o puneti intr-o strecuratoare pentru pasta,in acest fel va mai lasa din zer.
Curatam si taiem feliute foarte subtiri cei 2-3 cartofi.

Intr-o tigaie larga punem o lingura de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam cartofii condimentati cu sare si rozmarin.Ii invartim pana se patrund bine,fiindca timpul de stat in cuptor e prea scurt pentru a-i coace asa cum trebuie,si mai depinde si de tipul cartofului.Cand acestia sunt gata,ii luam de pe foc si ii dam deoparte.

Dam aluatul de pizza uns doar cu ulei la cuptor pentru 8-10 minute,este foarte important mai ales atunci cand se foloseste mozzarella care va lasa zer,sau legume care vor lasa zeama, fiindca exista riscul sa cruzeasca aluatul.Scoatem tava si imprastiem deasupra cartofii,iar peste ei mozarella.
Mai dam o data la cuptor pentru inca 4-7 minute,oricum,pana se topeste mozarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza patate e formaggio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

JustLoveCookin 1

14.11.2010, 11:18

E absolut delicioasa...

Adinacarla 1

16.11.2010, 13:44

foarte buna...trebuie s-o incerc

JustLoveCookin 1

16.11.2010, 20:12

trebuie incercata cu siguranta...e absolut delicioasa...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos si usturoi