Pizza Muresana

de mirela0911 in Pizza, 6 Oct 2013 | 3768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lgt. zahar
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta
  • Pt. topping:
  • sos de rosii
  • 150 g sunca pt. pizza
  • 1 bucata carnati
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • ceapa rosie
  • gogosar rosu
  • masline negre
  • 150 g mozzarela
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Muresana:

Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si 1/2 lgt zahar, se amesteca toate si se lasa intr-un loc cald sa-si dubleze volumul. Intr-un vas se cerne faina, se pune sarea iar in mijloc se toarna maiaua. Se toarna apa calduta cat cuprinde si se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la dospit.

Intre timp se pregatesc ingredientele pt. topping. Ceapa se taie rondele, ciupercile se taie felii iar gogosarul in fasiute. Carnatul se taie si acesta rondele iar sunca se poate lasa feliuta intreaga (depinde cat e de subtire) sau bucati mai mici.

Se intinde aluatul cat dimensiunea tavii cuptorului. Se unge cu sosul de rosii iar peste se aseaza carnatul, sunca, ciupercile, ceapa, maslinele, feliile de gogosar si se rade deasupra mozzarela. Se da la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Muresana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat fraged