Pizza de casa foarte picanta

de FlaviaD in Pizza, 11 Aug 2013 | 2942 vizualizari

 

Fiindca aveam pofta de pizza, m-am gandit sa nu mai comandam de data aceasta si sa fac chiar eu o pizza acasa. Tot nu mai facusem demult si mie, personal, imi era dor de o pizza facuta asa pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • -200 g faina (amestec faina neagra cu faina de tarate de grau)
  • -2 linguri de iaurt
  • -cateva cescute cu apa
  • -drojdie
  • -200 g ciuperci
  • -150 g muschi afumat
  • -100 g cascaval de capra
  • -1 conserva de rosii cuburi
  • -1 ardei iute
  • -mirodenii (sare, chilli, piper alb, piper verde, oregano)
  • -ulei pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa foarte picanta:

Mai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da fragezime aluatului si de piper verde, in rest blatul l-am facut ca dupa o reteta de blat obisnuita. Adica am amestecat faina cu  sare si apa calduta in care am dizolvat drojdia ca la orice aluat de pizza. Dupa ce am amestecat toate aceste ingrediente, am lasat putin la dospit, timp in care m-am apucat sa-mi pregatesc celelalte ingrediente. Mai jos va voi prezenta cantitatile folosite pentru o tava mare de cuptor, atat cat mi-a iesit mie.

Am folosit ciuperci proaspete, muschi afumat, rosii taiate cubulete din conserva si in loc de mozzarella am folosit cascaval de capra. Am taiat ciupercile feliute mari, cat o ciuperca intreaga taiata transversal – asa imi place sa le tai fiindca le si vad in toata splendoarea lor. Mi-am pregatit feliile de muschi afumat si cele de cascaval si m-am apucat de asamblat pizza.

Blatul care intre timp dospise l-am asezat intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu ulei de masline in prealabil. Blatul l-am intins cu mana pana ce s-a asezat frumos pe toata suprafata tavii. Urmatorul pas a fost sa imprastii rosiile cubulete din conserva pe toata suprafata blatului– am folosit cam 3 seferturi din cutie, cu tot cu sos – si sa presar un strat fin de oregano. Apoi am asezat feliile de muschi afumat, peste ele am asezat ciupercile taiate felii, ardei iute si la final, din loc in loc am asezat feliile de cascaval. Nu e nevoie sa le puneti prea apropiate fiindca oricum cascavalul se va topi si se va intinde pe toata suprafata blatului.

Am mai turnat putin sos de rosii impreuna cu restul rosiilor ce ramasesera in cutie. Pe deasupra am presarat un strat serios de amestec de piper verde, piper alb si chilli, iar la final am presarat sare si oregano. Daca doriti, puteti adauga condimente pentru pizza. Eu n-am considerat necesar.

Am dat la cuptor si in aproximativ 20 de minute pizza mea frumusica iesea din cuptor mandra si colorata mai ceva ca o floricica :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa foarte picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:52

Multumesc, Claudia. Sigur ca esti invitata la pizza

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:53

Si Merisor este invitata la pizza cu tot dragul

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:54

Va multumesc tuturor. Daca e prea picanta, ii mai punem niste zahar Va pup si va imbratisez pe toti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu legume