Nicaieri nu este mai buna o pizza, decat acasa, cu ingrediente bine alese, preparata cu drag pentru familie. Va prezint reteta mea pentru pizza de casa.
Aluat :
Ingrediente :
Aluat pentru pizza de casa : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam putina apa calduta si putina faina. Lasam la dospit 15 minute. Faina o cernem intr-un bol, punem peste ea sarea, maia-ua si apa calduta treptat. Framantam pana obtinem un aluat omogen.
Salamul, sunca, mozzarella si rosiile serii le taiem ca sa le avem pregatite.
O tava (d=40 * 30 cm) o ungem cu putin ulei si intindem cu mainile aluatul pentru pizza de casa. Deasupra ungem cu ketchup. Peste, asezam salamul taiat rondele subtiri, sunca taiata cubulete sau taiata felii, mozzarella bucati,masline kalamata. Turnam ouale amestecate cu smantana , busuiocul uscat si oregano. Asezam si cateva feliute de rosii cherry. Radem cascavalul prin ochiurile mari de la razatoare .
Dam la cuptor pana ce pizza de casa se rumeneste deasupra.
Multa pofta ! Este delicioasa !