Pizza cu ton si alge de mare

de Kralizec in Pizza, 13 Noi 2010 | 5749 vizualizari

 

Pentru cei care doresc o pizza mai deosebita, va recomand aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • trei masuri de faina;
  • o masura de gris;
  • drojdie;
  • un praf de sare;
  • una, doua linguri de ulei (optional, vezi tipsuri;
  • apa calduta;
  • o lingurita de zahar.

Ingrediente pizza:

  • o conserva de ton (preferabil ton intreg in suc propriu);
  • 100 gr. alge de mare cu somon afumat;
  • 2, 3 fire de ceapa verde;
  • oregano;
  • busuioc;
  • masline negre cu chili;
  • mozzarella;
  • sos de rosii cu capere;
  • zeama de lamaie;
  • ardei iute in ulei de masline (optional).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si alge de mare:

Aluat: Se pune drojdia intr-o cana impreuna cu apa calduta si o lingurita de zahar. Dupa ce se dizolva, o amestecam cu faina, grisul, putina sare si lingura de ulei. O lasam la dospit apoi o intindem in tava.

Pizza: Punem tonul pe aluat si-l distribuim, in mod egal, pe toata suprafata. Adaugam si algele cu somonul afumat, apoi ceapa verde. Condimentam cu oregano si busuioc. Deasupra radem mozzarella peste care punem sosul de rosii cu capere si maslinele cu chili. O introducem in cuptor si, aproximativ, dupa 30 de minute e gata de servit, nu inainte de a o stropi cu zeama de lamaie. Cui ii place pizza mai picanta, poate adauga ardei iute in ulei de masline. Pofta buna!

TIPS-URI

1

grisul ne ajuta sa obtinem un aluat mai subtire, acesta prevenind cresterea, prea mult, a aluatului;

2

uleiul se folosete pentru a obtine un aluat mai crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si alge de mare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de lipie