Pizza cu sunca,salam si ciuperci

de Copiosus in Pizza, 7 Feb 2013 | 4124 vizualizari

 

Ingredientele aluatului sunt pentru doua bucati. Pentru topping,fiecare stabileste cantitatile,in functie de gusturi.
Pentru copt,recomand o tava de pizza teflonata,cu gauri. Face minuni :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 250 ml. apa calduta
  • o lingura rasa drojdie uscata
  • o lingurita sare o lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca,salam si ciuperci:

Se framanta un aluat,cu mana sau, ca sa fie mai usor, cu masina de facut paine. Daca folositi masina, adaugati in cuva ingredientele lichide,apoi cele solide si la sfarsit drojdia.
Daca framantati cu mana, asezati faina intr-un castron si faceti o groapa in mijloc. Puneti sarea, uleiul si apa amestecata cu drojdia ( daca se specifica pe ambalaj ca trebuie dizolvata, daca nu,se amesteca cu faina). Se incepe amestecarea ingredientelor din mijloc, incorporand treptat toata faina. Se lasa sa creasca si, dupa ce se dubleaza, se rastoarna pe planseta de lucru infainata.

Se presara putina faina si pe deasupra, se framanta si se imparte in doua. Se ia o bucata,se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava. Va recomand o tava teflonata pentru pizza, cu gauri.
Peste aluat se pune bulion ( nu va zgarciti,dar nici nu exagerati), salam uscat,sunca presata, ciuperci(de preferat proaspete,dar sunt bune si cele din conserva) si deasupra se adauga mozzarella sau cascaval ras. Salamul, sunca si ciupercile trebuie taiate in felii subtiri,iar ca si cantitate,puneti in functie de gust.
Se introduce pizza in cuptor, la foc mare si se lasa cam 15 minute.

Cealalta bucata de aluat se poate pastra in frigider,pana a doua zi, invelit in folie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca,salam si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]