Pizza cu sunca si dovlecei

de Rocsi in Pizza, 3 Apr 2019 | 3322 vizualizari

 

Ne place mult pizza, in special pregatita in casa. Vremea fiind inca rece, chiar o zi ploioasa, nu am facut altceva decat sa scot cateva ingrediente din frigider, am framantat repede un aluat si gata cina. De aceasta data am ales o pizza cu mai putine ingrediente, dar atat de buna. Am servit si un pahar de bere cu ghimir, iar acum suntem gata de relaxare!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 400 gr faina
    • 220 gr apa minerala calduta
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita zahar
    • 7 gr drojdie uscata
    • sare
    Pentru topping:
    • 150 gr sunca din piept de curcan (sau de care va place)
    • 250 gr mozzarella
    • 1/2 dovlecel
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 2 linguri ulei
    • cimbrisor uscat
    • 1/2 lingurita praf de usturoi
    • 5-6 linguri suc de rosii de casa
    • busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si dovlecei:

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, sarea, zaharul, amestecati. Turnati apa minerala, treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen. Adaugam uleiul de masline, mai framantati pana este incorporat si acesta. Acoperiti aluatul cu un prosop, il lasati sa dospeasca la loc cald, circa o ora.

Topping-ul: Dovlecelul il taiati rondele potrivit de groase. Intr-un bol amestecati sare, piper, boia dulce, praful de usturoi, cimbrisorul si uleiul. Peste acest amestec puneti dovleceii, amestecati bine, ii lasati 10-15 bine sa ia din toate aromele. Incingeti o tigaie antiaderenta, o ungeti cu ulei, rumeniti usor feliile de dovlecel, pe ambele parti. Le scoateti pe o farfurie. Sunca o taiati cuburi potrivite, iar mozzarella o dati pe razatoarea mare. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturanti pe masa presarata cu putina faina, il impartiti in doua. Luati prima bucata, intindeti o foaie potrivit de subtire. La fel procedati cu cealalta bucata de aluat.

Tapetati doua tavi rotunde, cu diametrul de 26 cm, cu hartie de copt. Puneti cate o foaie de aluat in fiecare tava. Le ungeti cu suc de rosii si presarati busuioc uscat. Asezati felii de dovlecel, apoi sunca, iar la final presarati mozzarella. Incingeti cuptorul la 200 de grade si introduceti cele doua tavi cu pizza. Le coaceti circa 20 de minute pana se rumenesc frumos deasupra, dar sa fie si blatul patruns. Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant