Pizza cu branza Margherita

de Catalina L in Pizza, 24 Feb 2015 | 3163 vizualizari

 

Ideea de pizza este mai veche decat Italia.Pentru prima data grecii au fost cu ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Preferata lor era o combinatie de uleiuri de masline si anumite condimente. Ca toppinguri alegeau cartofi si frunze, diferite feluri de carne si chiar si fructe. Este o certitudine ca grecii ar fi folosit si rosiile, daca acestea ar fi fost descoperite la vremea aceea! Mozzarella adevarata era importata de greci din India, astfel ca era destul de putin accesibila.

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță rasa de sare
  • 15 cl de apă
  • sos de rosii, mozarella, cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza Margherita:

Am folosit masina de paine : program aluat.

Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea.

După 1 oră si 50 minute aluatul este gata.

Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa.

Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici

Adăugați mozzarella si mult cascaval ras.

Pune în cuptorul incins pentru 20-30 minute.

Simplu si bun..... Pofta Buna!!!!!

TIPS-URI

1

am profitat de masina de paine si am multiplicat rețeta de 3 ori (2 pachete de drojdie numai) pentru a face 3 pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza Margherita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci