Pizza cu bordura de cascaval

de Oana in Pizza, 29 Iul 2010 | 8282 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 325 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa cu sare
  • un plic de drojdie granulata- 7 g
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii coapte
  • o lingura sos pesto
  • busuioc uscat
  • sare
  • Umplutura:
  • sunca de curcan
  • masline verzi rondele
  • porumb
  • un ardei gras rosu
  • cascaval ras/mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bordura de cascaval:

Eu ador blatul asta de pizza, se face foarte repede, este reteta Mayei. Aluatul iese cam pentru o tava de aragaz, insa eu am facut intr-o tava de pizza si era putin cam mult...asa ca i-am facut o bordura mai inalta in care am pus cascaval :)

Blat: se pune faina intr-un castron, sarea, drojdia, uleiul, si se amesteca cu o lingura, turnand cate putin lapte rece. Se framanta apoi un aluat pana nu se mai lipeste de degete, adaugang cate un praf de faina. Tava se unge cu putin ulei de masline si se intinde aluatul cu mana, lasand o margine mai inalta. Se umple marginea cu cascaval ras si se indoaie aluatul deasupra, presand sa nu se desfaca. Se pune tava in frigider jumatate de ora.

Sosul de rosii: se spala si se curata rosiile de piele, apoi se amesteca in blender impreuna cu sosul pesto si condimentele pana devine o pasta omogena.

Se intinde sosul peste blatul de pizza, se presara apoi cu cascaval sau mozzarella din belsug si se adauga sunca taiata cubulete, rondelele de masline verzi, porumbul si ardeiul gras taiat fideluta. Deasupra se presara iar cascaval sau mozzarella.

In cuptorul incins bine se coace pizza pana se rumeneste usor blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu bordura de cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

madi_marin 1

29.07.2010, 16:30

super arata ....

Rocsi 1

29.07.2010, 18:08

de cand nu am mai mancat pizza as lua de aici o felie

Bunica 1

30.07.2010, 08:56

Ce bunatate a facut Oana !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu pui marinat