Pizza calzone

de Lau in Pizza, 21 Sep 2013 | 3081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 100 g sunca/salam
  • 100 g mozzarella
  • 150 g cascaval
  • 1 ou
  • oregano
  • sare,piper
  • ketchup univer
  • uns
  • cascavl
  • 1 rosie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza calzone:

Aluat-amestecam drojdia cu apa calduta si putina faina,acoperim si lasam la dospit 10 min,

Intr-un bol adaugam faina,sare si amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusul si drojdia,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,la final framantam cu uleiul cca 2-5 min,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,

Umplutura-intr-un bol adaugam mozzarella si o pisam cu o furculita,adaugam sunca taiata felii,cascavalul dat prin razataore,oul,condimente dupa gust si amestecam,

Impartim coca in 2 bucati,

Intindem in foaie rotunda si groasa de cca 1-2 cm,ungem jumatate de foaie cu ketchup,adaugam umplutura,avand grija sa lasam cca 1-2 cm liber marginea,se pliaza cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine,

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se unge cu oul batut cu putin ulei,

Se da la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos,

Cu 5 min inainte sa fie gata se adaugam cascaval ras si rosii taiate cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza italiana