Pizza Bradut

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 22 Dec 2013 | 3218 vizualizari

 

Astazi m-am jucat putin, ( chiar imi era dor :D :) si am facut pentru printisorii mei o pizza mai speciala.

Cum suntem in prag de sarbatori m-am gandit sa impodobesc si o pizza , nu numai bradutul din casa :)).

De maine trecem la treburi mai serioase :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru 6 braduti avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri untura
  • ~ 200 ml apa calduta
  • pentru toping puteti pune ce va place voua, eu am pus asa:
  • salam
  • ardei
  • porumb
  • mazare
  • pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • masline
  • branza proaspata
  • ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Bradut:

Pregatim alualtul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.

Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, apa calduta ( nu o punem pe toata o data, ci treptat, este posibil sa nu fie nevoie de toata ), adaugam apoi untura si framantam pana ce devine un aluat moale nelipicios.

Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz sau langa o alta sursa de caldura.

Cand a crescut aluatul, il impartim in 6 parti aproximativ egale.

Intindem fiecare parte din care vom decupa un triunghi.

Aluatul care ramane il facem un snur mai lung si-l vom pune imprejurul triunghiului pe care l-am asezat deja in tava tapetata cu hartie de copt.

Oprim foarte putin si pentru tulpina.

Lasam inca 10 minute la crescut, apoi il ungem cu sosul de rosii peste care vom aseza celelalte ingrediente dupa imaginatia fiecaruia.

Se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 15 - 20 minute la foc mic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bradut" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa